. .

Category: Keluargaku RSS feed for this category

0

Soulmate

Soulmate is someone that always there near whit us, whatever our problem or our felling, or etc.  Not seldom we feel that our friend is good body, but it doesn’t mean all of our friends can be soulmate for us. Like a wife that is soulmate for her husband, parents for them children’s or someone to another. Fell to someone don’t be disturb for our relationship, because if we love someone whit more and more, it is will be make us blind to know about what is the true of love?. Someday we forget that to love someone not only

0

Afraid

Don’t be shy if someday you have fell of afraid, sometimes when you fell it, you’ll thinking of negative. All of like make you will be disappointed, suffer or be sad. But it’s like you think because not all of what you think is true. And you must be beloved that anything problem can’t finish if you never want to look what the true happens as result it. The problem is complete or the big problem not reason to you run for it this, you must be strong, it’s life and life must be away. Don’t care who helps us,

0

Rain

Now, the season is rain. Every day always rain, our activity can’t be perfect because we can’t go anywhere. If we have vehicle so we can going out but I thing isn’t make us enjoy. The people will be choice to just stay at home, or office. Supermarket or store like nobody buyers. Mmmmm it is time to sleeping maybe. The weather is not kind, it is so cold and how about whit a glass of coffee or tea maybe. If rain like this, my children only watching television or playing together, my wife and I sometime came to playing

0

Prayer

When we have finish to do something so we always say thanks for Allah SWT.  Every day we also prepare our time to prayer five times in one day and it is so important for Muslim. Some people have another religion but, as well as human we must be respect to each other.  Don’t make our different to be problem because although we have different religion we believe that our religion to teach us to be good human and must be can give our hand to everybody. In Islam as Muslim people, Allah Swt together it’s prophet Muhammad never give

0

Missing….

Times is like slowly when we get so far away from someone that we love, the felling of miss, make us very suffer. When  we still together we have not good remember for someone, maybe she/he make us boring, or sometime always make mistakes to us,  after that she/he is always make we sad. Have not good relationship whit another or someone seldom make us to thinking to going out for them or how about to make them never there near whit us. The activity that get a lot of times, will be make us missing it when it isn’t

0

Pempek Lenjer ala Keluargaku

Pempek Lenjer ala Keluargaku

Apa sih yang paling duluan ada diotak waktu denger kata Palembang???….. mmmmm pastinya yang paling ngangenin n buat betah sumringah yaitu pempeknya, iya kan??? ya..ya.. aja dah !!!! hehehhehe. Apalagi pas musim hujan gini, kebanyang dech pempek panas plus orang Palembang bilang cuko pedes, mantap!!!!!!!!! Kebetulan ada resep ala keluargaku nih, boleh dicoba makyussss, tahan lama sekitar 3 bulan gitu dech, tapi simpennya dilemari es ya jangan dilemari pakaian hehehheeheh. rasanya lembut n’ buat kamu ketagihan. gini cara buatnya: Siapkan: Ikan giling 1 Kg (boleh kakap, tenggiri, or gabus bin delek hiiihihihihi) Sagu Udang 2 Kg Air es 10 gelas

0

Kata-kata bijak

” Kita bisa berpengetahuan dari pengetahuan orang lain, tapi kita tidak pernah jadi bijaksana dengan kebijaksanaan orang lain” “Jangan pernah membanting pintu dengan kerasnya, karena suatu saat kita mungkin akan kembali melewati pintu itu” “Lebih baik kita memiliki musuh orang pintar dibanding kita memiliki kawan orang bodoh” ” Lebih baik kehilangan sesuatu karena Allah Swt, ketimbang kehilangan Allah SWT karena sesuatu” “dekatlah yang jauh, jauhlah yang dekat”    Send article as PDF   

, ,
0

Kue maksuba

Kue maksuba

Hadeeeeeeeeeeee……. lebaran Idul Adha tinggal di depan mata, tapi koq gak kenapa-kenapa tapi kerasa repot ya????…… mau buat kue, nggak ada waktu lagian lebaran ini kan tanpa libur tambahan hufft!!!!. so ……. buat kue yang ringan-ringan aja, tapi enak dan mudah. kebetulan masih inget resep ortu buat kue maksuba, sayang sampe sekarang blum juga di turunin resep baksubanya ckckkckcck. ok!!!…. mau ikutan buat kue nya ??? hayooooo…. ikutin cara buatnya ya….. Bahan-bahannya:  Telur (kuningnya)  20 butir  Telur (putihnya) 10 butir Margarin (Blue band)  1/4 Kg Margarin 1 ons untuk memoles Susu kenta manis  1 kaleng Gula  1/2 Kg Vanili secukupnya

0

Sulthan ku sayang…

just regret…… seharunya diawal tapi kalau dah kejadian mo bilang apa??? ataw anak zaman sekarang bilang..”trus gua harus bilang wowww gitu!!!” hehehehehe. awalnya takut gara-gara dampak yang terjadi dari sebuah kompeng (isepan anak bayi biar mereka tenang) terlanjur dech sekarang adek Sultan gigitin jempol… emang gak repot, gak bakal lupa lantaran ketinggalan, praktis dan ekonomis. tapi Allah ya Rabb…. itukan jempol, bukan plastik, bukan benda yang mudah dihilangkan. banyak kuman bersarang disana, banyak sumber penyakit yang bakal menghantui setiap waktunya.  hadeeeeeeeee………. dah berbagai cara dilakuin biar kebiasaan ini bisa dihilangin minimal dikurangin dech. tapi apa daya ” just regret”…. semoga

0

Si Cuek versi Si Pengatur

Kalau ditanya:… pekerjaan tersulit, tidak menjanjikan imbalan, harus rela berkorban, harus punya tingkat kesabaran yang sangat tinggi, pokoknya segala-galanya??? apa lagi kalau bukan PR besar buat para nyak babe yang dah miliki si buah hati. Asik gak asik dech… tapi semua jadi berkah, ibadah, dan indah. Saat sikecil gak terasa  tumbuh besar….. kadang kalau diinget aktivitas kecil mereka hadeeeeeee… jadi pingin ketawa sendiri. kayak setiap subuh si adek selalu bangun lebih awal dan teriak….ayo bangun dah pagi..pagi!!!! atau kakak yang harus banyak ngalah dengan banyak aturan dari si adek. Aisyah Nur fadhillah (kakak Icha) pribadi yang apa adanya…. tidak terlalu ngoyoh,