Broadcast

Yesterday on Nov 19 2008, I have been completed Phase II and through to Phase III of the Netspace competition, sincerely in the beginning of the competition I wonder and sometimes think to stop, why bro, why ? is this about your daily or what !? come on, you are in 40%…

in the other, my spirit and my commitment fully push me under the limit… I’m not sure I’m indeed.. hehehe…

but, I believe bro I can pass it… so what’s the point ?

40 % really ? of the region in Asia Pacific … ” they said that “

hhhh … boring to “broadcast”

where are you my queen ? &%#*^%#* ;p

————————————————————————————————

Dear NetSpace Skills Pursuit Competitor,

We had some issues with the launch of Phase III that have now been resolved. If you logged on to the NetSpace Skills Pursuit in the past 24 hours to see if you made it to Phase III on the competition Skills track, it would have said that you were in Open Play. We apologize for any inconvenience.

Congratulations! You are in the top 40% for your region and have qualified to continue on the Skills track on Phase III. You are still in the running for one of the prize packages. Phase III is open until December 3, 2009. The top 1,000 competitors at the end of Phase III will continue onto Phase IV on the competition Skills track which opens on December 4, 2008 and closes December 18, 2008. The top 10 scores on each leader board at the end of Phase IV will win a prize package. Winners will be announced on January 8, 2009 as we need to verify that all winners are actual Networking Academy students or alumni.

If you ever have issues with the NetSpace site, please send an email to NetSpace@external.cisco.com.

Good luck with the NetSpace Skills Pursuit competition!

Best regards,

Tracy Granlund

Student Advocacy Team

Cisco Networking Academy

Please follow and like us:
0

BINARY (HELL!)


Abbreviations like Kb, KB, Mb and GB are often confused, misunderstood or used incorrectly. Here’s a brief explanation of proper usage.

Let’s start at the beginning. The only data that a computer can understand is on (1) and off (1). But those two simple commands can be grouped into millions of combinations and it is the way they are grouped in series that creates complex data.

The basic unit is called a bit (binary digit). Each bit has an electronic switch, or gate. If the gate is open the bit is on and electricity can go through. The computer reads on or open switches as a number 1. If the gate is closed or off, the electricity is blocked and the computer reads off bits as 0.

Bits can be grouped together to allow more complex code. Eight bits are grouped together to form a byte. This allows 256 possible combinations of 1/0. The abbreviation for bit is a lowercase “b”; the abbreviation for byte is an uppercase “B”. Bits and bytes can then be expressed in larger measurements. They are generally expressed in exponents of two, known as binary code

The Standards

Although computer data is normally measured in binary code, the prefixes for the multiples are based on the metric system. The nearest binary number to 1,000 is 2^10 or 1,024; thus 1,024 bytes was named a Kilobyte. So, although a metric “kilo” equals 1,000 (e.g. one kilogram = 1,000 grams), a binary “Kilo” equals 1,024 (e.g. one Kilobyte = 1,024 bytes). Not surprisingly, this has led to a great deal of confusion.

In December 1998, the International Electrotechnical Commission (IEC) approved a new IEC International Standard. Instead of using the metric prefixes for multiples in binary code, the new IEC standard invented specific prefixes for binary multiples made up of only the first two letters of the metric prefixes and adding the first two letters of the word “binary”. Thus, for instance, instead of Kilobyte (KB) or Gigabyte (GB), the new terms would be kibibyte (KiB) or gibibyte (GiB).

Sometimes in the routine life, just a few abbreviations involved with our activity, it’s like about bits,B ytes, KBytes and the end GBytes, it’s not underestimated fact, if we far from ZByte and up.

In other case, when question comes during on my study, which that Subnetting or in Network design activity, record data stream capture or any field’s are involve the abbreviations meter, sincerely I’ve been stack or confused, little forget exactly, 😉 which one that’s correctly to calculate the metric.

but, come on !! soon you will be graduate man, how could you answer if your knowledge about abbreviations and the role of it ‘s none, where’s your basically
By the way, here are brief summaries of the Old Standard and the IEC Standard:

IEC Standard 1 bit (bit) = 0 or 1 = one binary digit

1 Octet = Always 8 bits
1 kilobit (kbit) = 10^3 bits = 1,000 bits

1 megabit (Mbit) = 10^6 bits = 1,000,000 bits

1 gigabit (Gbit) = 10^9 bits = 1,000,000,000 bits

1 terabit (Tbit) = 10^12 bits = 1,000,000,000,000 bits

1 petabit (Pbit) = 10^15 bits = 1,000,000,000,000,000 bits

1 exabit (Ebit) = 10^18 bits = 1,000,000,000,000,000,000 bits

1 zettabit (Zbit) = 10^21 bits = 1,000,000,000,000,000,000,000 bits

1 yottabit (Ybit) = 10^24 bits = 1,000,000,000,000,000,000,000,000 bits

Binary to Decimal Conversion to Decimal Conversion
Converting binary to decimal examples:


128 64 32 16 8 4 2 1: Bit values
0 0 0 0 0 0 0 0 = 0
1 1 1 1 1 1 1 1 = 255
0 0 0 0 1 1 1 1 = 15
0 1 0 1 0 1 0 1 = 85
1 0 0 0 0 0 1 1 = 131
0 0 0 1 0 1 1 0 = 22

Binary (Cont.) (Cont.)
Bits Binary Decimal

0 00000000 0
1 10000000 128
2 11000000 192
3 11100000 224
4 11110000 240
5 11111000 248
6 11111100 252
7 11111110 254
8 11111111 255

Math to Memorize! to Memorize!
Subnet mask First Subnet’


256-192 =64
256-224 =32
256-240 =16
256-248 =8
256-252 =4

Powers of 2 Powers of 2

2^1=2
2^2=4
2^3=8
2^4=16
2^5=32
2^6=64
2^7=128
2^8=256


Courtesy of : Globalnet Training Inc. – CCNA/DA Copyright 2002/2003

Please follow and like us:
0

When financial crisis become a “disaster”

ha !

yup ketika krisis finansial berbuah bencana , apa yang bisa kita lakukan kecuali Cash Bon !
hehe.. kasus balon meletus bos …kekeke …

laptop. tiger, tanah, massage (hehehe) bikin pas,pis,pus pengeluaran gue bulan ini…
dari hasil kalkulasi yang sedikit ‘unbalance’ dapat disimpulkan bahwa gue mengalami suatu kondisi resisi yang tidak terduga (alias tekor .. kor..kor) hhh … nasiiib..

apakah anda pernah mengalami hal seperti ini .. ?

atau anda seharusnya bilang … sampe kapan sih kita bicara masalah finansial … masalah kesejahteraan dan ideal … bla.bla.bla..(hmmm .. unjung2nya menjadi manusia yg tak pandai bersyukur lg)…

dalam ilmu hemat pangkal kaya …. kondisi ini meng-indikasikan ketika pemasukan tidak lagi sejalan dengan pengeluaran, hehehe…. iyalah ngga’ jalan berbarengan .. la wong pengeluarannya finish duluan … kekeke….

lo kok jadi mengeluh gini … id ?#%^*%*

bulan kmrn sih rncnanya mau ngambil D60 bro, cm dipikir-pikir lg serta melalui perenungan yg panjang dan sedikit intuisi walaupun maksa … akhirnya gue beralih guyurin buat ngelengkapin peralatan lab (yeah lab) ;p hehehe …

btw, mmg gue pnya impian untuk buat lab networking di kamar gue, yang entah kapan akan menjadi the real engineering lab (waa seandainya … networking dan lab music menjadi nyata…) l

ah, jadi ngayal gini, tau lagi defisit masih wae khayalan tingkat tinggi …

ok deh btw let’s fix the bug gayz !

ada beberpa point yang mungkin bs djadiin pelajaran bwt gue :

1. kali ini gue harus belajar untuk bener-bener membedakan antara apa itu keinginan dan apa itu kebutuhan

2. butuh komitmen yang kuat untuk bisa berhemat dan prioritaskan hal-hal yang primer dlu kali, (makan, bensin, dan kredit2an yg laen)

3. belajar dari orang china deh kayaknya, dari sekian cent yang keluar sampe yg masuk harus dihitung secara sistematis … weleh..weleh… jadi inget klo baca blognya pak himawan
jadi bengong ..bengong deh liat manajemen nya orang cina, sampe pak himawan bilang … ini kantor apa gudang sih … hehehe …

4. harus dipahami dlu berapa sih pemasukan kita, dan sadari klo memang belum sampe ke tahap middle jangan deh paksain buat high class, toh nanti susah sendiri, cukup fokus aja … dan komitmen untuk menjadi lebih baik itu pasti …

5. kayaknya yang paling dominan balik lagi ke no 1 deh, (seberapa besar pun penghasilan kita, kita harus pahami kebutuhan2 apa saja sih yang memang saat ini paling kita perlukan, dan harus kita pahami dlu perbedaannya toh )

6. Komitmen lagi =, ya bicara masalah komitmen … berati kita bicara hidup dan mati … (beuh .. serius banget) tapi rata-rata memang berat sih bro … satu kata yang maknanya membutuhkan banyak pengorbanan dan keikhlasan …

” Mudah-mudahan suatu saat nanti kita ngga’ lagi melulu bicara masalah finansial crisis , (minus ini dan itu ) tapi suatu saat nanti kita sudah bicara bagaimana dengan penghasilan yang ada, kita bisa memaksimalkannya untuk berorientasi meningkatkan penghasilan itu sendiri) “

ha ! It’s happened again !

cash bon lagiiiiiiiiiii………..

Please follow and like us:
0